Predstavljen Turistički vodič na Brajevom pismu

0
Predstavljen Turistički vodič na Brajevom pismu

ZVORNIK – U zvorničkoj Turističkoj organizaciji danas je promovisan Turistički vodič na Brajevom pismu o Zvorniku za slijepa i slabovida lica.

Ovim je, nakon Prijedora, Zvornik postao drugi grad u Republici Srpskoj koji ima turistički promotivni materijal na Brajevom pismu.

Turistički vodič na Brajevom pismu urađen je u saradnji sa Gradskom organizacijom za slijepa i slabovida lica Zvornik. Štampan je u Specijalnoj biblioteci za slijepa i slabovida lica Republike Srpske u tiražu od 200 primjeraka i biće doštampavan po potrebi.

Direktor Turističke organizacije Zvornik Slavica Andrić istakla je da se ideja za izradu ove brošure rodila 2016. godine kada se Svjetski dan turizma obilježavao pod motom „Turizam za sve“.

Ona je napomenula da je sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedila gradska turistička organizacija.

Andrićeva je pojasnila da je riječ o adaptaciji brošure „Odškrinite kapiju Zvornika“ u kojoj se mogu naći informacije o prirodnim i kulturnim atrakcijama Zvornika i sadržajima koje turisti mogu naći na području grada.

„Brošura je izrađena na srpskom i engleskom jeziku. Skoro cjelokupan štampani tiraž biće besplatno predat zvorničkoj Gradskoj organizaciji za slijepa i slabovida lica čiji predstavnici često putuju u druge gradove ili su domaćini brojnih dešavanja, što je idealna prilika da i putem brošura promovišu svoj grad i privuku određen broj turista“, rekla je Andrićeva.

Predsjednik Gradske organizacije za slijepa i slabovida lica Zvornik LJubinko Rebić zahvalio je Turističkoj organizaciji, ističući da je izradom brošure omogućeno slijepim i slabovidim licima da dobiju informacije o onome što grad Zvornik nudi turistima.

On je rekao da će ponijeti nekoliko primjereka brošure sutra u Niš, gdje se održava Međunarodno prvenstvo u šahu i uručiti ih prijateljima koji krajem septembra dolaze u Zvornik na Republičko ekipno šahovsko prvenstvo.

„To su tradicionalni susreti reprezentacija slijepih Republike Srpske i Srbije“, rekao je Rebić i dodao da na šahovski turnir u Nišu, koji traje sedam dana, ide šest reprezentativaca iz Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments