Predstavljen regionalni projekat „Biram Oporavak“

0
Predstavljen regionalni projekat

ZVORNIK – U Zvorniku je danas održan multisektorski sastanak na kome su predstavnici Udruženja za resocijalizaciju zavisnika „Proslavi Oporavak“ iz Sarajeva predstavili trogodišnji regionalni projekat „Biram Oporavak“.

Ovaj projekat sprovodiće se do kraja 2019. godine u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svjetskom federacijom protiv droge, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Projekat se realizuje sa ciljem da se unaprijede servisi za osobe sa problemom zavisnosti, sa akcentom na osobe iz manjih sredina, te da se povežu svi akteri unutar ove problematike kako bi kroz saradnju i umrežavanje dali svoj doprinos i pomogli osobi u procesu njenog oporavka od zavisnosti.

U okviru projekta, kao jedna od glavnih aktivnosti, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija, te besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

Predsjednik Udruženja „Proslavi Oporavak“ Borislav Goić rekao je da je telefonska linija napravljena da bi ljudi koji su u problemu zavisnosti ili njihove porodice mogli dobiti uputstva kako reagovati u datom momentu.

„Kroz multisektorske sastanke želimo da se upoznamo sa akterima koji na direktan ili indirektan način imaju veze sa potencijalnim zavisnicima ili njihovim porodicama i da ih uključimo u projekat“, dodao je Goić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici zvorničkih škola, Centra za mentalno zdravlje, Centra za socijalni rad, Policijske uprave i Zavoda za zapošljavanje – filijala Zvornik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare