Predstavljen bh. olimpijski tim za Vankuver

0
U prostorijama Olimpijskog komiteta BiH danas je održana press konferencija povodom odlaska bh. olimpijaca na Zimske olimpijske Igre u Vancouver. Šest sjajnih mladih ljudi predstavljat će našu zemlju u alpskim i nordijskim disciplinama i to: Tanja Karišik – biathlon i ski trčanje, Žana Novaković – alpsko skijanje, Maja Klepić – alpsko skijanje, Nemanja Košarac – biathlon, Mladen Plakalović – ski trčanje i Marko Rudić – alpsko skijanje. Šef misije, mr. Said Fazlagić, obratio se u ime bh. olimpijskog tima i saopštio odluku Izvršnog komiteta OK BiH da će zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji otvaranja ZOI-a „Vancouver 2010“ nositi Žana Novaković. Olimpijske igre počinju 12. februara 2010. godine, a polazak bh. olimpijskog tima je 8. februara.

Na press konferenciji bila je prisutna i majka oboljele djevojke Mije Jeličić i ovom prilikom uručen joj je cjelokupan prihod od prodaje knjige „Globalno liderstvo“ autora prof. dr. Izeta Rađe i doc. dr. Mile Sadžaka.

Potpredsjednik OK BiH Marijan Kvesić uručio je poklone djeci SOS Kinderdorfa i još jednom pokazao da je OK BiH veliki prijatelj djece.

(Sarajevo-x.com)
Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare