Predstavljamo generaciju 98. ŠF „Piksi“

0

ŠF „Piksi“ trenutno broji oko 300 članova na području opštine Pale (grad Pale, mjesne zajednice Mokro i Podgrab). Članovi su podjeljeni prema starosnim kategorijama, od najmlađih 2000. – 2004 godišta, zatim tu su 99; 98; 97; 96 i 95, 94. godišta. Generacija koja se izdvaja po rezultatima, ali i drugarstvu je generacija 98. ŠF „Piksi“, koja je u posljednjih dvije godine osvojila čak 15 trofeja, a igrači ove selekcije su više puta nagrađivani na različitim turnirima.

Proteklo ljeto mladi fudbaleri sa Pala su osvojili turnir u Banjoj Luci, u organizaciji ŠF „Džaja“, pa turnir u Neumu. Stigao je „Piksi kup – Jahorina 2009“, gdje je ova talentovana generacija superiorno u finalu savladala varaždinski „Fotex“ sa 4:1.

Nedavno je ova generacija učestvovala na turniru 97. godišta u Raškoj, gdje su na memorijalnom turniru „Vlado Dimitrijević“ izbačeni tek u finišu utakmice od Crvene Zvezde (Bilo je 0:4), nakon odlične partije protiv užičke Slobode, bilo je 7:0.

Krenula je i liga pjetlića u Hadžićima gdje je prošlu godinu bila superiorna ekipa 2000. godišta ŠF „Piksi“ (uz ŠF Novi Grad). Na otvaranju selekcija 98. je pobjedila ŠF „Yang Boys“ iz Sarajeva sa 7:1. (Istim rezultatom slavila su i 2000. godišta)

U subotu je nastavljena liga FSRS Sarajevsko-Romanijska regija, a ova generacija je savladala premijerligaša FK „Slaviju“ u Lukavici rezultatom 2:1 i time osigurala mjesto na čelu tabele, dok je starija generacija porežena rezultatom 1:0.

U saradnji sa C. Zvezdom u planu je potovanje u Beograd i odigravanje prijateljskih utakmica sa Zvezdom i Partizanom, dok krajem novembra ova generacija putuje na turnir u Niš.

Igrači koji trenutno predstavljaju ovu selekciju: Babić Lazar, Lučić Mladen, Planić Miloš, Vuksanović Nemanja, Drobnjak Mihajlo, Čeremidžić Nikola, Obradović Aleksandar (kapiten), Obradov Miloš, Plakalović Nemanja, Bojan Tomašević, Radojković Damjan, kao i pojačanja 99. godišta: Bojanić Rade, Koroman Miloš, Baričanin Njegoš…

Našim mladim talentima poželimo puno sreće u nastavku njihove sportske, ali i školske karijere.


Fotex Varaždin i generacija 98. pred finale Piksi kupa 2009. na Jahorini

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare