Predstava za djecu u okviru „Zvorničkog ljeta“

0

ZVORNIK – U okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“ večeras je u Domu omladine odigrana predstava za djecu „Stara tajna-priča iz davnina“, reditelja i umjetničkog direktora DIS pozorišta iz Banjaluke Novice Bogdanovića.

Bogdanović je rekao novinarima da je predstava rađena po staroslovenskoj mitologiji za mlađu populaciju i da je njena poruka da dobro pobjeđuje.

„U predstavi se na veoma duhovit i veseo zaplet navode djeca da čitaju i istražuju stare priče svojih baka, koje su mnogo zanimljivije od sadašnjih kompjuterskih igara i igrica“, kaže Bogdanović.

Prethodno je u okviru ove manifestacije otvorena likovna kolonija i izložba Slikarske radionice „Paleta“ iz Zvornika.

Osnivač i rukovodilac „Palete“ Jovo Lalić rekao je da je izloženo 40 metara slika koje su nastale na manifestaciji „Zvornička ljeta“ od 2010. godine do danas.

Lalić je pojasnio da je riječ o 12 metara dugom platnom oslikano povodom 600 godina Zvornika /1410-2010/, o šest metara dugom platnu posvećeno Lijepoj Jerini, platnu od deset metara „Od Andrića do Kusturice“, te o osam metara platna čija je tema „Šta predrasude ne vide“ i ovogodišnje četiri metra dugo platno pod nazivom „Neumorni Romi“.

On kaže da bi na ovakvom performansu Zvorniku pozavidjele i velike metropole u okruženju, ističući da je riječ o vaninstitucionalnom slikarstvu.

U okviru „Zvorničkog ljeta“ večeras će biti održan kabare beogradskog glumca Gorana Sultanovića, a sutra će se zvorničkoj publici predstaviti Boris Režak.

„Zvorničko ljeto“ otvoreno je 2, a završava se 8. avgusta koncertom tamburaškog orkestra „Romansa“ iz Novog Sada.

Slava opštine Zvornik – Sveta Petka Trnova, zaštitinica grada Zvornika, biće obilježena, 8. avgusta, po posebnom programu.

„Zvorničko ljeto 2014“ održava se pod pokroviteljstvom opštine Zvornik, dok programske sadržaje realizuju Turistička organizacija opštine Zvornik i Dom omladine. /

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare