Predstava „Malo morgen“

0

U Kulturnom centru Pale u subotu 29. oktobra u 19:00 časova će biti odigrana predstava „Malo morgen“ u izvođenju Dis -Teatar / Slu – Tatar, Banja Luka.

Predstava „Malo morgen“ je komedija. Žanrovski spada u tragikomediju, a radi se o uobičajenoj priči tako čestoj na našem podnevlju. Priča je smještena u malu državu Bosnu u jedan mali grad u kome mali ljudi, sanjaju velike snove.

Ova tragikomična predstava se bavi problematikom alkoholizma, nasilja u porodici, žalom za otadžbinom, nacionalnom netrpeljivošću, položajem žene na Balkanu, sveopštom (ne)kulturom i (ne)obrazovanošću koje nas okružuje.

Rađena je po tekstu Sene Mustajbašić. Adaptaciju potpisuje Milana Domuzin, koja igra lik „Zorice“ u predstavi, a reditelj je Novica Bogdanović.

Uz Milanu, u ovoj predstavi igra i Sanela Kasalović, koja tumači „Nadu“, Zoričinu majku, a osim nje, tumači i „Juru“, simpatičnog čovječuljka iz Dalmacije.

Na kraju, uz ovaj fantastični tandem glumica imamo i lik „Velije“ kojeg tumači Mirko Komljenović.

Jedan od razloga zašto publika ovacijama vraća nekoliko puta glumce na pozornicu, je činjenica da gledaoci na sceni vide odraz svog života u predstavi koja zasigurno nije nikoga ostavila ravnodušnim.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare