Predstava „Lepotica i zver/ka/“ proglašena najboljom

0

ZVORNIK – Predstava „Lepotica i zver/ka/“ dječije scene Trsteničkog pozorišta proglašena je za najbolju predstavu sedmog Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta „Zvono“, koje je završeno večeras u Zvorniku.

Za najboljeg reditelja festivala proglašen je Miloš Milošević, koji je napisao tekst za predstavu „Lepotica i zver/ka/“.

Predsjednik žirija Zoran Grujić rekao je novinarima da je predstava „Lepotica i zver/ka/“ osvojila prvu nagradu jer je veoma vešto urađena rukom reditelja i pisca teksta Miloševića, dok su svi pozorišni elementi u predstavi prava bajka i čarolija za djecu.

Grujić, koji je i gumac i reditelj u Kulturno-umjetničkom društvu „Karadžić“ iz Loznice, istakao je da je nagrađena predstava imala odlične kostime, izvrsnu scenografiju, te da je kompletan ansambl dao svoj maksimum, što je presudilo da predstava „Lepotica i zver/ka/“ osvoji prvu nagradu.

Najboljim glumcem festivala proglašen je Tadija Radivojević iz predstave „Lepotica i zver/ka/“ za ulogu dvorske lude, a najbolja glumica je Anja Aleksić koja je igrala ulogu Ele u predstavi „Jače od čarolije“ dobojskog „Pozorištanceta“.

Pohvala za glumačko ostvarenje dodijeljena je Đorđu Saviću za ulogu sluge u predstavi „Svinjareva tajna“ Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je posebna pohvala pripala Miri Stanišev za tekst predstave „Jače od čarolije“.

Nagrada za najbolju kostimografiju dodijeljena je Jeleni Jović za predstavu „Lepotica i zver/ka/“, a nagrada za najbolju scenografiju pripala je Vasiliju Petroviću i Milojici Šerkularcu za istu predstavu.

Za najbolju originalni muziku nagrada je dodijeljena Iliji Rajkoviću za predstavu „Šumska bajka“ dječije scene Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Festival dječijeg pozorišta „Zvono“, koji je otvoren 16. decembra u zvorničkom Domu omladine, podržali su Ministarstvo prosvjete u kulture Republike Srpske, grad Zvornik i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

Festival, na kojem su nastupila pozorišta iz Srbije i Republike Srpske, organizovalo je Zvorničko dramsko pozorište.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare