Predstava i izložba radova omladine sa poteškoćama u razvoju

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predstavom “Lutke i mi” i izložbom radova omladine sa poteškoćama u razvoju, danas je u Istočnom Novom Sarajevu obilježen Međunarodni dan lica sa invaliditetom.

Izvršni direktor Udruženja omladine i roditelja “Vratite nam osmijeh” Zdenka Marić rekla je da su ovaj projekat podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Istočno Novo Sarajevo.

“Ovom manifestacijom želimo istaći pravo na jednake mogućnosti i podsjetiti javnost da lica sa invaliditetom imaju pravo na isti život kao i svi ostali”, naglasila je Marićeva i dodala da je odnos društva prema licima sa invaliditetom veoma loš, od fizičkih barijera, do kršenja mnogih prava.

Ona je napomenula da Udruženje, ovakvim manifestacijama i drugim aktivnostima koje provodi već 15 godina, pokušava da ublaži to teško stanje.

Marićeva je podsjetila da Udruženje broji 70 članova uzrasta od dvije do 30 godina.

Reditelj predstave i dramski pedagog Vitomir Mitrić rekao je da

su djeca interaktivno uključena u predstavu koju je radio Forum tetar iz Istočnog Novog Sarajeva.

On je naglasio da su predstavu radila djeca iz Udruženja “Vratite nam osmijeh” i iz Srednjoškolskog centra Istočna Ilidža.

“Odlučili smo da radimo predstavu `Crvenkapa` i da kroz nju obradimo temu nasilje u bajkama”, rekao je on, ističući da se to nasilje iz bajki može prenijeti i na naše okruženje u svim situacijama koje se mogu desiti.

Član Udruženja “Vratite nam osmijeh” Mladenka Pajić kaže da joj je bilo lako glumiti u predstavi jer je zabavna, kao i da voli da se druži sa svojim drugarima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments