Predškolci iz Zvornika na Zlatiboru

0
59
Predškolci iz Zvornika na Zlatiboru

ZVORNIK – Iz zvorničkog vrtića “Naša radost” danas je 70 mališana otputovalo na zimovanje na Zlatibor, na kojem će, u pratnji vaspitača, boraviti do 2. marta.

Direktor ove predškolske ustanove Vukomir Stanković rekao je novinarima da ta ustanova godinama organizuje i zimovanje i ljetovanje za djecu vrtića na Zlatiboru.

“Ovo je do sada najbrojnija grupa koja je otputovala na Zlatibor”, rekao je Stanković i dodao da je to, prije svega, velika obaveza i odgovornost za njihovu ustanovu, ali ujedno i pohvala da dobro obavljaju svoj posao.

Podsjećajući da je boravak djece organizovan u hotelu “Braća Sekulić”, Stanković je rekao da će djeca imati priliku da se sankaju, uživaju na snijegu, igraju i druže.

Pedagog u vrtiću Maja Soro je istakla da je za djecu veoma važan aspekt ovog sedmičnog druženja i socijalizacija, te da će zimovanje velikom broju djece koristiti da se postepeno navikavaju i na odvajanje od roditelja.

“Ovaj period će djeci predškolskog uzrasta značiti u pripremi za polazak u školu ove jeseni. Biće to možda i prvo odvajanje od roditelja, a djeca će imati priliku da uče o životnim vrijednostima u drugačijem okruženju”, rekla je Soro.

U okviru zimovanja, osim edukativnog programa, djeca će imati priliku da se u slobodnom vremenu druže i takmiče i u drugim aktivnostima, kao što je maskarijada u dječijoj diskoteci i slično.

(www.palelive.com / Srna)

Postavi komentar

Komentarišite prvi!

avatar