Predsjedavajuća Konferencije Lara Gorančić

0

SOKOLAC – Djevojčica rođena prije dva dana Lara Gorančić izabrana je za predsjedavajuću „Konferencije beba“ na Sokocu do narednog Vidovdana.


Najmlađa beba sa najviše braće i sestara, rođena 21. juna još nije dobila ime, četvrto je dijete Koste Ćeranića i izabrana je za prvog potpredsjednika Konferencije.

Dječak Nikola Neđić, rođen 29. juna prošle godine, nastarija je beba i izabran je za drugog potpredsjednika Konferencije beba na Sokocu.

Prvonagrađene bebe su dobile dječija kolica i prikladne poklon-paketiće, a sve ostale prijavljene bebe, njih skoro stotinu, dobile su prikladne poklone od opštine Sokolac.

Đakon crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu Milan Đukić rekao je večeras, obraćajući se okupljenim roditeljima, da treba da imaju na umu da je poslije onoga što dijete stekne u porodici sve drugo nadogradnja.

On je pojasnio da je, ako postoje dobri temelji, lako sagraditi građevinu.
Đukić je podsjetio da i u Svetom pismu piše koliko je značajna roditeljska uloga.

„Kaže se `poštuj oca i majku svoju da ti dobro bude i da dugo poživiš na zemlji`. Ako to usadite u djecu svoju onda ćemo imati poštovanje, ali ne možemo samo da tražimo poštovanje nego moramo da damo i da pokažemo poštovanje prema najmlađima“, poručio je đakon Đukić.

On smatra da bi djeca trebalo da se ugledaju na roditelje i da bi poštovanje trebalo da pokažu cijelom društvu i tako postanu dobri ljudi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare