Predavanja za djecu u predškolskim i školskim ustanovama

0
Predavanja za djecu u predškolskim i školskim ustanovama

ZVORNIK – U okviru kampanje „April mjesec čistoće“ Gradske uprave Zvornik danas su se komunalni policajci družili sa mališanima u Dječijem vrtiću „Naša radost“, sa kojim su razgovarali o ekološkim temama.

Načelnik Komunalne policije grada Zvornika Goran Pisić i komunalni policajac Snežana Sandić podsjetili su da je ovo treća godina kako sprovode edukativna predavanja u vrtiću, dodavši da se rezultati rada sa najmlađim Zvorničanima iz prethodnih godina i te kako vide.

„Govorili smo o ekologiji, o zaštiti javnih površina – parkova i igrališta, o komunalnom redu, odnosno o tome šta je dozvoljeno, a šta nije, kao i o tome kako zasaditi nove sadnice“, rekao je Pisić i dodao da će djeci u školama govoriti i o reciklaži.

Direktor vrtića „Naša radost“ Vukomir Stanković istakao je da su ovakva predavanja veoma važna jer se na taj način kod djece podiže svijest o zaštiti životne sredine.

„Ovo je dobra saradnja između Komunalne policije i djece gdje mališani u razgovoru sa komunalnim policajcima dolaze do novih saznanja“, rekao je Stanković.

U organizaciji Komunalne policije grada Zvornika ovakva predavanja biće održana i u vrtiću „Neven“ kompanije „Alumina“, te za učenike od prvog do petog razreda u svim osnovnim školama na području grada.

Mališani iz vrtića već sutra će u okviru kampanje „April mjesec čistoće“ zasaditi nove sadnice na platou srednjovjekovne tvrđave Đurđev grad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare