Predata dokumentacija za upotrebnu dozvolu nove zgrade

0

ISTOČNO SARAJEVO – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija izjavio je Srni da je danas zvanično predata dokumentacija u opštinu Istočno Novo Sarajevo povodom zahtjeva Skupštine grada za dobijanje upotrebne dozvole za novi objekat gradskog Administrativnog centra.

„Iskoristili smo danas priliku da zvanično u novim prostorijama održimo i prvi sastanak gradske uprave, i da na taj način uvjerimo javnost da ćemo, kako smo i najavljivali, do kraja mjeseca početi sa useljavanjem u nove prostorije“, istakao je Samardžija.

Prema njegovim riječima, drugi razlog za ovaj sastanak jeste i stavljanje do znanja jednom od izvođača radova, koji kasni sa radovima, da Skupština grada više nema vremena za čekanje, mada ti radovi mogu biti nastavljeni i bez upotrebne dozvole i po useljenju gradske administracije u novu zgradu u Lukavici.

On nije želio da precizira o kojoj firmi je riječ, ali je rekao da se radi o radovima na klimatizaciji prostorija i lokalnom preduzeću koje ima određenih poteškoća u poslovanju, za šta grad Istočno Sarajevo i njegova uprava imaju razumijevanje.

„Zvanično otvaranje nove zgrade Administrativnog centra grada Istočno Sarajevo planirano je za 17. septembar, na dan krsne slave grada – Svetog Petra Zimonjića Sarajevskog“, podsjetio je Samardžija.

Prema dinamici preseljavanja gradske uprave u novi objekat, najprije će biti preseljena odjeljenja koja su do sada bila smještena u zgradi Elektrotehničkog fakulteta u Lukavici, a potom i odjeljenja iz objekta „Kikinda“ sa Pala.

„Od naredne sedmice planiramo i prve susrete predstavnika grada Istočno Sarajevo sa zvaničnim delegacijama i stranim diplomatama“, najavio je Samardžija.

Sredstva za završetak i opremanje ove zgrade, koja je prije privatizacije „Telekoma Srpske“, odlukom Vlade Republike Srpske izuzeta iz vlasništva ove kompanije i dodijeljena Skupštini grada Istočno Sarajevo sa ciljem izgradnje administrativnog centra grada, obezbijeđena su putem kredita kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u iznosu od četiri mliona KM, s tim da je u prvoj fazi izgradnje potrošeno dodatnih milion KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare