Predata dokumentacija za pokretanje stečaja u TVIS

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Radio-televizije Istočno Sarajevo /TVIS/ Branislav Ilić predao je danas Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu prijedlog za pokretanje stečaja u toj medijskoj kući.

„Shodno nalogu novoimenovanog Nadzornog odbora TVIS-a, danas je predata odluka sa potrebnom dokumentacijom Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu, neophodna za pokretanje stečaja. Očekujemo da bude određen stečajni sudija i da bude donesena odluka da li postoje uslovi za pokretanje stečaja TVIS-a“, rekao je Ilić Srni.

On je naglasio da će tek nakon toga biti poznato da li se pokreće stečajni proces i imenuje stečajni upravnik.

„S obzirom da je riječ o javnom preduzeću, sudija koji će voditi predmet moraće pribaviti saglasnost Vlade Republike Srpske da pokrene stečaj. Takođe, moraće tražiti saglasnost Vlade Srpske i kada bude donesena odluka o stečaju TVIS-a na imenovanje stečajnog upravnika“, naveo je Ilić.

On je izrazio zabrinutost da bi se, s obzirom na predstojeće praznike, moglo dogoditi da se „razvuče“ proces donošenja neophodnih odluka.

„Bojim se da će nakon praznika biti za nas kasno. Zbog toga je stečaj veoma opasan za nas jer je zakon neprilagođen načinu funkconisanja medija. Bilo bi bolje da se u narednih desetak dana iskoristi mogućnost i održi sastanak predstavnika Grada Istočno Sarajevo i Vlade Srpske u nastojanju da se riješi ovaj problem, s obzirom da je veći dio našeg duga prema Poreskoj upravi i javnim preduzećima“, dodao je Ilić.

Novoimenovani Nadzorni odbor TVIS-a donio je 15. decembra odluku o pokretanju stečajnog postupka u ovoj medijskoj kući. Skupština Grada Istočno Sarajevo već nekoliko godina unazad usvaja negativne finansijske izveještaje o poslovanju ove medijske kuće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare