Praznik obilježen akademijom i narodnim veseljem

0
Praznik obilježen akademijom i narodnim veseljem

MILIĆI – Svečanom akademijom u Domu rudara, te narodnim veseljem na gradskom trgu, stanovnici Milića obilježili su Dan Republike Srpske – 9. januar.Organizatori večerašnje svečanosti, opština Milići i Kompanija „Boksit“, u Domu rudara za okupljene su priredili bogat kulturno-umjetnički program u kojem su učestvovali članovi kamernog hora, folklornog ansambla i recitatori Kulturno-umjetničkog društva „Boksit“.

Milićanima se obratio načelnik opštine Momir Lazarević, koji je rekao da je 9. januar najznačajniji datum u istoriji Republike Srpske.

„Najveći doprinos i podršku jačanju Republike Srpske dajemo jačanjem njenih institucija, od lokalnog do republičkog nivoa“, naglasio je Lazarević.

On je istakao da je opština Milići, kao stabilna i prosperitetna lokalna zajednica, usvojila ovogodišnji budžet u iznosu 5.004.000 KM, koji je razvojnog karaktera.

„Opština Milići je u prošloj godini imala 1.950 zaposlenih i 1.300 penzionera, što je dobar statistički pokazatelj jer u većini drugih lokalnih zajednica taj odnos broja zaposlenih i penzionera je lošiji. Ovom prilikom zahvaljujem privrednicima koji otvaraju radna mjesta, jer samo veći broj zaposlenih garantuje stabilnost naše opštine, odnosno stabilnost i održivi razvoj Republike Srpske“, rekao je Lazarević.

Prema njegovim riječima, opština Milići je u prošloj godini u različite projekte investirala 2.330.000 KM, od kojih je opština uložila 730.000 KM vlastitih sredstava, a 1.600.000 KM su grantovi, odnosno nepovratna sredstva.

„Zahvalni smo svima koji su uložili sredstva u infrastrukturu, obrazovanje i zdravstvo, ali po veličini i značaju ulaganja izdvojio bih Kompaniju ‘Boksit’, UNDP, ‘Puteve Republike Srpske’, Ministarstvo finansija Republike Srpske, Fond solidarnosti, Ministarstvo obrazovanja i druge“, rekao je Lazarević.

Nakon akademije, uslijedilo je narodno veselje na Trgu rudara, na kojem su stanovnici počašćeni kuvanim vinom i kulinarskim specijalitetima.

Proslava je završena narodnim kolom i velikim vatrometom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments