Pravni fakultet proslavio krsnu slavu i 65. godina postojanja

0

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu proslavio je danas 65. godina postojanja i slavu Svetog Petra Cetinjskog.

Dekan Pravnog fakulteta Milan Tomić izrazio je zadovoljstvo postignutim uspjehom i razvojem ove visokoškolske ustanove

“Ovo je de jure jedan, a de fakto tri fakulteta. Jedan na Palama gdje je centar, drugi u Bijeljini gdje već 12 godina egzistira samostalni studijski program koji je licenciran, te odjeljenje u Srebrenici koje je, takođe, licencirano, za razliku od onoga koje je radilo do sada nelegalno i moralo je da bude ugašeno“, rekao je Tomić novinarima na svečanosti na Palama.

Govoreći o međunarodnom naučnom skup o temi „Načela i vrijednosti pravnog sistema – norma i praksa“ koji je održan danas na Pravnom fakultetu, Tomić je rekao da je ovaj skup utrostručen po kvalitetu i po broju učesnika u odnosu na prošlogodišnji.

Kum slave Pravnog fakulteta i predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je da Pravni fakultet u Istočnom Sarajevu stalno prati trendove razvoja nauke i da međunarodni naučni skup pokazuje da ovaj fakultet ne želi samo da se pretvori u običnu pravnu praksu, već da tu pravnu praksu utemelji i na naučnim dostignućima.

“Posebno je značajno da je dekan Tomić utemeljio dva važna obilježja ovog fakulteta, a to je krsna slava Svetog Petra Cetinjskog koja treba na određen način da pokaže kome pripada naš narod i 65. godišnjicu fakulteta“, rekao je Kuzmanović.

Povodom obilježavanja 65. godina postojanja Pravnog fakulteta, održana je i promocija 116 diplomiranih pravnika od kojih je oko 100 završilo studije po starom programu, a 16 su iz prve generacije koja je studirala po Bolonji.

Na svečanoj akademiji, koja je uslijedila, pročitani su telegrami predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića, predsjednika Vlade RS Aleksandra Džombića, srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, predsjedavajućeg Savjeta ministara Nikole Špirića, koji nisu bili u mogućnosti da dođu.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments