Pravni fakultet otvorio vrata za srednjoškolce

0

Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu juče je organizovao Dan otvorenih vrata za srednjoškolce kako bi se upoznali o radu ove visokoškolske ustanove.
Dekan Pravnog fakulteta Pale Goran Marković rekao je novinarima da su pozvali srednjoškolce iz Rogatice, Sokoca, Pala, Istočnog Sarajeva, Višegrada i Trebinja s ciljem upoznavanja sa studijskim programima, prednostima i sadržajima koji im se nudi.

„Siguran sam da Istočno Sarajevo i Pale mogu mnogo toga da pruže budućim studentima, kao i Pravni fakultet koji je jedna od najvećih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu“, istakao je Marković.

On je dodao da su zadovoljni današnjim odzivom srednjoškolaca, kojima se u učionici obratilo nastavno osoblje, predstavljen im je plan i programam, nastavne i vannastavne aktivnosti, besjednička sekcija, upoznali su ih sa turističkim potencijalima Pala, a obezbijeđena im je i vožnja gondolom u ski-centru „Ravna planina“.

Marković je naveo da će u petak, 19. aprila, u Bijeljini imati Dane otvorenih vrata za srednjoškolce iz sjevernog dijela Republike Srpske.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je da je za grad jedna od najvažnijih institucija Univerzitet koji okuplja nauku, znanje, akademske građane, mlade ljude iz cijelog istoka Republike Srpske.

„Ovo danas je bila prilika da mi iz Istočnog Sarajeva pomognemo ovu aktivnost
koju Pravni fakultet organizuje, kako bi srednjoškolcima sa istoka Srpske pokazali šta nudi Fakultet po pitanju znanja, studijskih programa, ali i da im pokažemo šta Pale nudi po pitanju studentskog standarda“, rekao je Vuković.

On je dodao da maturanti imaju razloga studirati na Univerzitetu u Istočnom
Sarajevu i ostati u Republici Srpskoj jer su prethodnih godina stvoreni dobri uslovi za njihovo školovanje i boravak na ovim prostorima.

Savjetnik načelnika opštine Pale Srđan Šekara istakao je da su opština na čijoj su teritoriji smještena četiri fakulteta u Istočnom Sarajevu, među kojima i Pravni fakultet koji je organizator manifestacije.

„Pravni fakultet na ovaj način promoviše visokoškolske ustanove i upoznaje srednjoškolce da su Pale i ustanova u kojoj borave ugodno mjesto za studiranje. Riječ o jednoj respektabilnoj visokoškolskoj ustanovi koja je iznjedrila ozbiljan kadar koji je danas pozicioniran na značajnim mjestima u društveno-političkom životu Republike Srpske i BiH“, naglasio je Šekara.

On dodaje da opština Pale kao lokalna zajednica i na polju infrastrukture i svega onoga što je u njenoj nadležnosti nastoji da afirmiše one stvari koje poboljšavaju studentski standard.

Šekara je rekao da na Palama imaju novi studentski domovi i da je to razlog više da se srednjoškolci iz okoline opredijele za studiranje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare