Pozovi 1412 i pomozi izgradnju dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

0

Kompanija „M:tel“ od juče je, na inicijativu banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu, aktivirala humanitarni broj 1412 za pomoć završetku izgradnje dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

Ovaj humanitarni broj biće otvoren do kraja marta, a njegovim pozivom daruje se jedna KM za završetak izgradnje centra pod nazivom „Podrži me-9.januar“ za 158 djece i mladih sa poteškoćama na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je Srni da su preostali još unutrašnji radovi u ovom objektu u Kosovskoj Mitrovici veličine 714 metara kvadratnih, za šta je potrebno još oko 45.000 evra.

Prema njegovim riječima, ukupna vrijednost radova je 280.000 evra.

Arlov je naveo da je ovaj projekat počeo 18. avgusta 2019. godine, da bi bio već završen da nije bilo pandemije virusa korona, ali da se nada da će, uz humanost ljudi iz Republike Srpske, Centar biti završen ove godine.

On je napomenuo da su izgradnju centra pomogli građani Republike Srpske, kabinet predsjednika Republike, Vlada Srpske, 25 lokalnih zajednica, učenici 93 osnovne i srednje škole, nekoliko javnih i privatnih preduzeća, kao i opština Inđija, te Srpska lista sa sjevera Kosova i Metohije.

Arlov je zahvalio svima na pomoći i apelovao na sve da u martu pozovu humanitarni broj 1412 i tako daruju jednu KM, kako bi u ovoj godini bio završen ovaj važan projekat za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju koji su sabrani u Udruženje roditelja „Podrži me“ u Kosovkoj Mitrovici.

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare