Dvadesetjedna godina od osnivanja „Vukova sa Drine“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas parastosom i polaganjem vijenaca na centralni spomenik podignut za 1.080 poginulih srpskih boraca obilježena 21 godina od osnivanja Podrinjskog odreda specijalnih snaga „Vukovi sa Drine“.

Predsjednik Skupštine Udruženja veterana „Vukovi sa Drine“ Mile Vukadinović rekao je da se Dan „Vukova sa Drine“ obilježava u čast 81 poginulog saborca, 27 koji su umrli nakon završetka rata i u čast preživjelih pripadnika, od kojih je više od 700 bilo lakše ili teže ranjeno.

„Vukovi sa Drine“ bili su jedna od najelitnijih jedinica u Vojsci Republike Srpske. Sa ovog mjesta apelujem na nadležne organe da preduzmu sve kako bi porodice naših poginulih saboraca i naši preživjeli saborci živjeli bolje i dostojanstvenije“, rekao je Vukadinović novinarima.

Komandant „Vukova sa Drine“ Milan Jolović zvani Legenda poručio je djeci svih poginulih boraca da budu ponosni na svoje očeve, svoju braću i sve srpske sinove koji su dali život za svoju otadžbinu.

„Ima li išta svetije nego dati svoj život za svoju otadžbinu, za odbranu svojih vjekovnih ognjišta i zaštitu svog naroda. Na žalost, neki centri moći pokušavaju da kreiraju i da napišu lažnu istoriju, ali mi im to nećemo dozvoliti i na ovaj način što se ovako okupljamo i tako što ćemo istinu prenositi sa koljena na koljeno“, poručio je Jolović.

Parastos je služio sveštenik Slavenko Tomić, dok su vijence položili komandant „Vukova sa Drine“ Jolović, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, veterani drugih jedinica iz Republike Srpske, predstavnici Ravnogorskog pokreta i zvorničkog Udruženja ratnih vojnih invalida.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare