Pozorište „Poletarac“ gostovalo u vrtiću

0
Pozorište

SOKOLAC – Glumci beogradskog pozorišta „Poletarac“ iz Beograda danas su predstavom „Zekine proljećne čarolije“ obradovali 160 mališana Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu.

Glumac Siniša Pilipović iz Beograda rekao je Srni da su redovni gosti ovog vrtića, te da su ovaj put igrali edukativnu predstavu „Zekine proljećne čarolije“ kojom najmlađima šalju poruku da što više uživaju u proljećnim čarima, djetinjstvu i druženju bez vršnjačkog nasilja.

„Sve naše predstave su interaktivne i u svakoj aktivno učestvuju deca“, rekao je Pilipović i dodao da su predstave igrane za obje smjene u sokolačkom vrtiću.

Direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na Sokocu Biljana Kosorić rekla je da ovakvih predstava treba biti što više jer kod djece razvijaju maštu i dobru komunikaciju sa okruženjem.

Kosorićeva je za sljedeću sedmicu najavila tradicionalni maskembal, ove odine pod nazivom „Povrćijada“, na kome će mališani nositi kostime koji simbolizuju povrće, kako bi promovisali zdravu ishranu u skladu sa Pravilnikom prema kome su se jelovnici u svim vrtićima u Republici Srpskoj znatno promijenili.

Pozorište za djecu „Poletarac“ postoji od 1979. godine i priprema samo predstave za djecu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske već 12 godina gostuju u svim mjestima Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare