Pozorište mladih iz Zvornika odigralo „Ožalošćenu porodicu“

0

MILIĆI – Predstavom „Ožalošćena porodica“ Branislava Nušića, koju je izvelo Pozorište mladih iz Zvornika, u Omladinskom centru u Milićima nastavljeni su „Susreti mladih regije Birač“, koji se realizuju u okviru projekta „Jačanje strukture i kapaciteta mladih, omladinskih organizacija i centara u regiji Birač“.
Predsjednik Omladinskog savjeta Milići Stefan Milić novinarima je sinoć rekao da se projekat realizuje kroz Lokalnu akcionu grupu „Drina-Birač“, a finansira ga Vlada Holandije, posredstvom UNDP-a, UNICEF-a i UNHCR-a.

„Neke projektne aktivnosti, poput sportskih takmičenja, su već realizovane, a neke tek treba da budu. Narednih dana imaćemo koncerte demo bendova i ekološke akcije“, rekao je Milić.

Direktor Doma omladine u Zvorniku i glumac u zvorničkom Pozorištu Mladih Đorđe Deurić novinarima je izjavio da je ovo pozorište partner Omladinskom savjetu Milići u ovom projektu.

„Ovih dana realizujemo tri predstave. Jedna je odigrana sinoć u Bratuncu, pozorišna predstava `Šmizle`, večeras igramo `Ožalošćenu porodicu`, a u ponedjeljak u Zvorniku izvešćemo predstavu `Sudba`. Ovdje smo odlučili da igramo u Omladinskom centru i da pokažemo da neke stvari u kulturi mogu da se pokrenu i bez većih finanijskih sredstava“, rekao je Deurić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare