Pozorište iz Beograda odigralo predstavu za sokolačke mališane

0

SOKOLAC – Glumci beogradskog pozorišta za djecu „Poletarac“ odigrali su danas u vrtiću na Sokocu predstavu „Moja mašta može svašta“ u okviru programa obilježavanja Nedjelje djeteta.

Glumac ovog pozorišta Siniša Pilipović rekao je Srni da je za djecu odigrana predstava koja ukazuje na moderni sukob knjige i mobilnog telefona.

„Pokušavamo deci na zanimljiv način da objasnimo da se što više igraju, da što više čitaju i slušaju bajke, a ne da se igraju na mobilnom telefonu i gledaju televizor“, poručio je Pilipović.

Direktor sokolačkog vrtića Biljana Kosorić rekla je da u ovoj predškolskoj ustanovi već četvrti dan mališani i njihovi vaspitači obilježavaju Nedjelju djeteta različitim sadržajima.

Ona je navela da vrtić ima dobru saradnju sa glumcima pozorišta „Poletarac“ koji su i ranije gostovali u ovom vrtiću.

Kosorićeva je rekla da na Sokocu nema odgovarajućeg objekta i uslova za igranje predstava, te se za te potrebe koriste prostorije vrtića.

Prema njenim riječima, obilježavanje Nedjelje djeteta u ovoj ustanovi biće zaokruženo sutrašnjom posjetom mališana Crkvi Svetog proroka Ilije i Duhovnom centru ovog hrama na Sokocu.

U sokolačkom vrtiću boravi oko 150 mališana u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Nedjelja djeteta u Republici Srpskoj obilježava se od 7. do 11. oktobra pod sloganom „Moja sedmice-moja godina“ u svim ustanovama u kojima borave djeca.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare