Poziv za učešće u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“

0

ŠAMAC – Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji uputio je danas svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, SPKD „Prosvejeta“ iz Brčkog i Mostara poziv za učešće u 10. projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Predsjednik Odbora Milorad Arlov rekao je da je planirano da 10. jubilarni projekat bude realizovan od 18. do 26. juna nakon završetka školske godine, a da je rok za prijavu 28. februar.

„Naredne godine uz dolazak velikog broja srpske djece sa Kosova i Metohije pozvali smo i srpsku djecu iz Gline sa Banije u Hrvatskoj, iz porodica čije su kuće pogođene prošlogodišnjim razornim zemljotresom“, istakao je Arlov.

On je dodao da su djeca uzrasta od 10 do 15 godina sa Kosova i Metohije od 2012. godine bila gosti vršnjaka i porodica u 33 lokalne zajednice Republike Srpske, te da je ovim projektom spajanja i povezivanja sa Kosmeta u Srpskoj boravilo oko 5.000 djece u pratnji oko 450 prosvjetnih radnika.

„Projekat svih godina ima podršku Ministarstva prosvjete i kulture i Vlade Republike Srpske, a najviše lokalnih zajednica, osnovnih škola i posebno podršku porodica iz Republike Srpske. Četiri godine u ovome projektu dolaze nam djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja `Podrži me` iz Kosovske Mitrovice koje ćemo ugostiti i naredne godine“, naglasio je Arlov.

Arlov je još jednom pozvao sve lokalne zajednice Srpske da podrže do kraja ove godine završetak gradnje Dnevnog centra „Podrži me-9.jannuar“ u Kosovskoj Mitrovici koji Odbor gradi za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja „Podrži me“ kojih ima 164 ukupno.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Fb – Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare