Poziv za donaciju kose za djecu oboljelu od raka

0

FOČA – Član Spasilačkog kluba „Volf“ i Gorske službe spasavanja iz Foče Jelena Simović, popularna fočanska „vučica“, izazvala je more pozitivnih reakcija objavljivanjem fotografije, kojom je pozvala prijatelje i sve građane da krenu njenim primjerom i daruju kosu za djecu oboljelu od raka.
Kosu, koju je godinama njegovala, Jelena je ošišala i poklonila sarajevskom Udruženju „Srce za djecu koja boluju od raka“.

„Kosa treba da bude duga minimalno 30 centimetara, da bi zadovoljila dužinu koja je potrebna za donaciju, a ja sam ošišala 33 centimetra. Mora biti potpuno prirodna, ne smije biti ofarbana, odnosno ne smije biti tretirana hemijskim sredstvima, a prirodnija od moje „zelengorske i maglićevske“ ne može biti“, kroz smijeh priča Jelena.

Gubitak kose, kao posljedicu liječenja od raka, djeca teško prihvataju, posebno djevojčice u tinejdžerskim godinama.

Jelena pojašnjava da je prirodna perika mnogo skupa i često nedostupna za veliki broj oboljele djece iz socijalno ugroženih porodica, pa se na ovaj način prikuplja kosa za perike kojima se djeci, dok im ne naraste njihova kosa, vraća osmijeh na lice.

„Nakon što sam podijelila fotografiju na društvenim mrežama, javilo mi se više djevojaka koje su zainteresovane da urade isto, a i ovom prilikom bih pozvala sve koji mogu da doniraju kosu za veliki osmijeh ispod malenog nosa. Čovjek je srećan onoliko koliko je sposoban da usreći druge“, poručila je Jelena.

Za sve koji su zainteresovani, Jelena ima detaljno uputstvo kako pravilno postupati sa kosom da bi se mogla donirati.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare