Poziv stanovnicima da pomognu zaustavljanje krivolova

0

FOČA – Iz Nacionalnog parka „Sutjeska“ danas su pozvali stanovnike da pomognu u sprečavanju krivolova, nakon što su prethodnog vikenda čuvari zatekli u nezakonitom lovu tri lica iz Bileće, Istočnog Sarajeva i Trebinja.

Lovokradice su zatečene na Videžu, na planini Zelengori, a jedan od njih čiji su inicijali M.R. iz Bileće posjedovao je lovački karabin kalibra 5,56 milimetara sa optičkim nišanom.

Sa njim su bili G.I. iz Istočnog Sarajeva i S.D. iz Trebinja.

Nadzornici Nacionalnog parka „Sutjeska“ su, nakon obavljene procedure, predali ova lica na dalje postupanje policiji, koja je Bilećaninu M.R. privremeno oduzela lovačko oružje i municiju, te mu uručila prekršajni nalog po Zakonu o oružju i municiji zbog bespravnog nošenja oružja.

Iz Parka napominju da je ovo druga uspješna akcija sprečavanja krivolova u Nacionalnom parku „Sutjeska“ tokom posljednja dva mjeseca i podsjećaju da postoje utvrđena pravila čuvanja životinjskih jediniki i ophođenja prema njima u svim segmentima, pa i u oblasti lova.

„Pozivamo sve stanovnike da nam pomognu da očuvamo bogatstvo Nacionalnog parka `Sutjeska` i stanemo ukraj nečasnim pojedincima i grupama koji bespravno kao lovokradice od ovog nacionalnog bogatstva stiču dobit koja koristi samo njima, i ozbiljna su prijetnja ne samo po životinjske vrste, nego i po sve savjesne poštovaoce nesvakidašnje ljepote, kojoj se podjednako dive posjetioci sa svih kontinenata“, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka „Sutjeska“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare