Poziv organizacijama civilnog društva da pripreme održive projekte

0
Poziv organizacijama civilnog društva da pripreme održive projekte
СОКОЛАЦ, 1. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Општина Соколац у фебруару ће, у сарадњи са УНДП-ом, расписати јавни позив за невладине организације за приједлоге пројеката у оквиру Регионалног програма локалне демократије /РеЛОаД/, у вриједности од 10.000 до 70.000 КМ, договорено је данас на припремном састанку у вези са објављивањем позива.

SOKOLAC – Opština Sokolac u februaru će, u saradnji sa UNDP-om, raspisati javni poziv za nevladine organizacije za prijedloge projekata u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije /ReLOaD/, u vrijednosti od 10.000 do 70.000 KM, dogovoreno je danas na pripremnom sastanku u vezi sa objavljivanjem poziva.Cilj projekta je jačanje partnerstva jedinica lokalne samouprave i civilnog društva.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Mitar Pržulj rekao je Srni da organizacije civilnog društva prilikom izrade projekata treba da imaju u vidu oblasti bitne za ovu lokalnu zajednicu i nevladin sektor, te da prijedlozi budu održivi, vidljivi i dugoročni, da bi šira zajednica imala koristi od njih.

Pržulj je naveo da će javni poziv biti objavljen četiri sedmice, te da će biti organizovana obuka za sve zainteresovane nevladine organizacije.

Viši projektni koordinator za dodjelu grantova Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu Sanja Bokun rekla je da je Sokolac jedna od 11 novih jedinica lokalne samouprave u kojoj je započeta realizacija ovog projekta.

Ona je najavila da će u okviru ReLOaD-a biti organizovane regionalne konferencije, obuke, te pružana pomoć u realizaciji odobrenih projekata.

Projekat Regionalnog programa lokalne demokratije na zapadnom Balkanu realizuje UNDP.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments