Poziv na blokadu puda Foča – Šćepan Polje

0
FOČA – Udruženje raFting klubova iz Foče, koji se bave raFting turizmom na rijeci Tari i Drini, pozvalo je svoje članove da sutra oko 12.00 časova blokiraju saobraćaj u mjestu Bastasi, na putnoj komunikaciji Foča – Šćepan Polje, u znak protesta zbog zadržavanja pri prelasku granice između Crne Gore i BiH.

“Povod za blokadu je dugotrajno zadržavanje nas i gostiju od pripadnika granične službe BiH na prelazu Hum, zbog čega se stvaraju velike gužve, a mi i turizam trpimo štete”, rekao je Srni predsjednik Udruženja raFting klubova “Tara – Drina” iz Foče Miroslav Davidović.

On je dodao da je razlog za protest i nezadovoljstvo zbog neizgradnje pristupnog puta do rijeke Tare, sa teritorije opštine Foča, čime bi se olakšao dolazak rafterima u BiH.

“Lokalne i republičke vlasti ignorišu naše zahtjeve da se pročisti šumski put iz doba Austrougarske, desnom obalom Tare do Brštanovice, odakle se spuštaju čamci sa turistima”, rekao je Davidović.

Udruženje raFting klubova “Tara – Drina” iz Foče okuplja 12 raFting klubova, koji imaju smještajne kampove na Bastasima na Drini, blizu Šćepan Polja.

Rafteri problem imaju sa prelaskom granice BiH zbog štrajka Granične policije BiH, a kao primjer navode da se za prvomajske praznike na prelazak granice čekalo i do dva i po časa, što umnogome ugrožava rafting turizam, budući da je rafting sezona počela.

Granični policajci BiH počeli su krajem maja bijeli šptrajk tokom kojeg duže vremena pregledaju putnika i robu nezadovoljni najavama da će im plate biti smanjene za 4,5 odsto zbog planiranih ušteta u budžetu BiH

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments