Poziv građanima Srpske da izađu na referendum

0

ISTOČNO SARAJEVO – Boračke organizacije, kao i organizacije porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invlida Sarajevsko-romanijske regije pozvale su danas u Istočnom Sarajevu pripadnike ovih kategorija stavnovništva i sve građane Republike Srpske da u nedjelju, 25. septembra, izađu na referendum o Danu Republike.
Predsjednik odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić poziv je uputio u ime Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, ističući da borci na referendumu treba da iznesu svoj stav koji je poznat već 20 godina.

„Niko ne može da nam zabrani da slavimo 9. januar. Taj datum mora ostati Dan Republike Srpske. Nadamo se da će to oni koji o tome odlučuju u Srpskoj imati u vidu prilikom donošenja nekih novih zakona o praznicima“, rekao je Lalić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Istočna Ilidža Goran Šehovac pozvao je sve borce i građane da izađu na referendum jer je to, kako je ocijenio, nacionalni interes.

„Ovdje svi moramo da budemo složni, a ne da gledamo ko kojoj partiji pripada. Samo lud čovjek ne bi podržao ovaj referendum“, naglasio je Šehovac.

Predsjednik Odbora porodica poginulih boraca Sarajevsko-romanijske regije Slavica Popić Hart pozvala je sve članove porodica poginulih boraca i sve građane da izađu na referendum i svojim glasanjem potvrde pravo srpskog naroda da slavi svoj praznik.

Ona je navela da Srbi nisu nikoga ubili 9. januara, kao što su to 1. marta učinili Bošnjaci koji taj dan slave kao praznik.

Hartova je pozvala i Bošnjake i Hrvate da zajedno sa Srbima izađu na referendum i pruže im svoju podršku da slave svoj praznik.

Predsjednik Organizacije ratnih vojnih invalida Sarajevsko-romanijske regije Milenko Rajak rekao je da su ratni vojni invalidi dali dijelove svoga tijela za Republiku Srpsku i zalili je svojom krvlju, te da su dužni da čuvaju i njeguju njenu tradiciju.

Komentarišući medijske istupe penzionisanog generala takozvane Armije BiH Sefera Halilovića u kojima prijeti ratom Republici Srpskoj, Šehovac je građanima Srpske poručio da ne brinu jer su uz njih borci.

Prema njegovim riječima, BORS nikad nije bila jedinstvenija, a zaslugu za to imaju i svi oni u Federaciji BiH koji razmišljaju kao Halilović.

„Nema više budala koje razmišljaju kao Halilović. Ne mogu da shvatim da neko može da se ‘upeca’ na Halilovićeve priče, kojima kupuje jeftine političke poene“, kaže Šehovac.

On je poručio Haliloviću da se prisjeti riječi Alije Izetbegovića upućenih bošnjačkim generalima da mogu da zagrade kao svoje sve što su osvojili u ratu, odnosno da im je on kupio svaku bitku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare