Poziv građanima da predaju oružje

0

ZVORNIK – Načelnik Stanice javne bezbjednosti Zvornik Stanimir Vidović pozvao je danas građane da prijave minsko-eksplozina sredstva i oružje koje nedopušteno posjeduju.

Zakonom o amnestiji za nedopušteno posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja, koji je stupio na snagu juče, oslobađa se svake odgovornosti svako lice koje prijavi posjedovanje takvog oružja.

Građani mogu lično u stanici prijaviti posjedovanje takvog oružja, a mogu i anonimno putem telefona pozivom na broj 122, ali bez obzira na način kako to urade neće snositi nikakve sankcije niti odgovornost za posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja za koje ne posjeduju oružni list“, rekao je Vidović na konferenciji za novinare.

On je sugerisao građanima da minsko-eksplozivna sredstva ne uzimaju i donose sami, nego da ih prijave u najbližu policijsku stanicu koja će zajedno sa predstavnicima civilne zaštite organizovati bezbjedno uklanjanje.

„Naše su procjene da ima još dosta takvih minsko-eksplozivnih sredstava i oružja i pozivam građane da se oslobode tog zla koje im samo može štetiti“, poručio je Vidović.

Pripadnici Stanice javne bezbjednosti Zvornik podijelili su danas građanima i flajere pod nazivom „Budi na pravoj strani – biraj život bez oružja“ u kome ih upoznaju da Zakon o amnestiji za nedopušteno posjedovanje minsko-eksplozivnih sredstava i oružja omogućava da bez ikakve kazne predaju oružje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare