Pozitivno uprkos pandemiji, za otpremine izdvojeno 3,3 miliona KM

2

Paljansko preduzeće „Elektrodistribucija“ prošlu godinu završilo je pozitivno, poštujući sve mjere i preporuke koje se odnose na racionalizaciju troškova i uz predan rad svih članova uprave, ali i svakog zaposlenog koji učestvuje u procesu rada, rekao je direktor ovog preduzeća Aco Stanišić.

„Uspješno smo servisirali sve tekuće rashode, ali i neplanirane i dodatne rashode u iznosu od 5,5 miliona KM i na kraju godine ostvarili dobit od 938.686 KM“, naveo je Stanišić.

Prema njegovim riječima, uz poštovanje svih mjera i preporuka nadležnih institucija, preduzeće je poslovalo i trudilo se da obezbijedi nesmetanu isporuku električne energije, pravovremeno otkloni sve smetnje i kvarove i realizuje investicije u mjeri u kojoj su u izazovnoj godini mogućnosti dozvoljavale.

Stanišić je podsjetio da je početkom marta prošle godine preuzeo dužnost direktora „Elektrodistribucije“ Pale, te da nije ni slutio kakvi ga izazovi očekuju tokom 2020. godine zbog pandemije virusa korona, koja i danas ne jenjava.

On je rekao da je, u finansijskom smislu, godina bila izazovna jer je naplata potraživanja bila opterećena teškom situacijom u kojoj su se našli korisnici, dok su dodatno opterećenje njihovoj likvidnosti predstavljale i otpremnine radnicima koji su u okviru postupka restrukturisanja dobrovoljno napustili preduzeće.

Stanišić je dodao da su za otpremnine izdvojena 3,3 miliona KM.

„Sušna godina se odrazila loše i na proizvodnju u našim hidroelektranama, gdje smo zabilježili proizvodnju manju za 1,3 miliona KM u odnosu na planiranu, odnosno za 1,2 miliona KM nižu u odnosu na proizvodnju ostvarenu u 2019. godini“, naveo je on.

Stanišić je istakao da u ovoj godini očekuju, prije svega, poboljšanje epidemiološke situacije i njeno okončanje, ali i poboljšanje ukupne društveno-ekonomske situacije u Srpskoj – oporavak privrede, povećanje investicija i, svakako, još bolje poslovne rezultate na kraju godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

О чему се овдје ради? Је ли мислите да ће људи бити срећни што се „УПРКОС ПАНДЕМИЈИ“ успјело обезбиједити 3.3 милиона КМ за нераднике и страначке ухљебе који немају ни столицу ни радно мјесто у ЕДБ, већ само ладе да не кажем шта поваздан?

isplata kupljenih glasova