Povrijeđeni radnici „Peleta“ van životne opasnosti

0

ROGATICA – Radnici u preduzeću „Pelet“ iz Rogatice Neđo Dostić i Milan Despotović, koji su povrijeđeni od eksplozije i požara na peći za proizvodnju peleta, van su životne opasnosti, rečeno je u Univerzitetskoj bolnici Foča.
Oni su nakon sinoćnje nezgode zbrinuti u fočanskoj bolnici, gdje im je poslije dijagnostifikovanja pružena odgovarajuća ljekarska pomoć.
Načelnik Službe za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Milivoje Dostić izjavio je da su povrijeđeni radnici primljeni sinoć oko 23.00 časa kada su i zbrinuti na dalje liječenje.

On je naveo da je Neđo Dostić smješten na liječenje na Odjeljenju intenzivne njege, određena mu je terapija, a njegovo opšte stanje je zadovoljavajuće. „Zadržaćemo ga još nekoliko dana u bolnici“, rekao je Dostić i dodao da Despotović ima lakši oblik trovanja ugljen-dioksidom, da se dobro osjeća i danas je pušten na kućno liječenje.

Iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo saopšteno je da su inspektori Odsjeka za protivpožarnu zaštitu CJB-a danas izvršili uviđaj, kojim je utvrđeno da je u toku tehnološkog procesa proizvodnje peleta došlo do stvaranja eksplozivne smjese, nakon čega je ventilator, najvjerovatnije, povukao varnicu iz peći, usljed čega je došlo do eksplozije.

Eksplozija se dogodila sinoć oko 20.40 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare