Povremeni prekidi u vodosnabdijevanju

5

Na području opštine Pale danas će dolaziti do povremenih prekida u vodosnabdijevanju zbog izuzetno loše hidrološke situacije na izvorištima, saopšteno je iz Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“.

„Detaljan plan prekida u isporuci vode za pojedinačne dijelove Pala i u Sportsko-rekreativnom centru `Jahorina` biće naknadno objavljen“, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz JP „Vodovod i kanalizacija“ mole potrošače za strpljenje i razumijevanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako nema ? Ljetos bilo i za zalijevanje bašte .
Biće da neđe curi !

Ako zima bude bez obilnijih padavina tek će nastati problemi. Treba samo pogledati kako izgledaju izvorišta pa će sve biti jasno. Problemi sa snabdijevanjem vodom evidentni su i u širem okruženju. Vode nema dovoljno ni u Sarajevu, Istočnom Sarajevu, Mokrom, Pograbu..A, Pale su propustile priliku da vodosnabdijevanje znatno poboljšaju namjenskim korištenjem kredita EIB. Nažalost, kreditna sredstva su nenamjenski utrošena, a problemi su ostali. Uznapredovali su samo politički antagonizmi i prepucavanja između partija, a u tome su najaktivnije baš one partije koje su zloupotrebile kredit EIB. Možemo mi objesiti aktuelnog direktora vodovoda i sve one koji dođu poslije njega, bez obzira čiji kadar budu, napretka neće biti ako se o ovoj oblasti razvojna politika ne bude temeljila na propisima i pravilima struke a ne na partiokratiji i kadrovskim kombinatorikama.

Poštovani Kole 1, pismeno i lijepo pišeš i razlažeš. Ali od završetka rata prošlo je više od četvrtina vijeka. Potrošači su se umorili od objašnjenja i opravdanja zasnovanih na tzv. „naslijeđenim problemima“. Daleko bilo da nekog treba „objesiti“ ali rukovodilačka fotelja, pored plate, podrazumijeva i prihvatanje kritika. Nekad one jesu a nekad nisu opravdane. Obezbijeđivanje normalnog funkcionisanja komunalne usluge kreditom frtalj vijeka od završetka ratnog stanja i pozivanja i ukazivanja na probleme u vodosnabdijevanju u okruženju (kome naš vodovod isporučuje vodu po cijeni nižoj od ova koju plaća paljansko stanovništvo), je najblaže rečeno podcijenjivanje inteligencije domaćeg potrošača i korisnika.

Poštovani Pero, hvala Ti na pozitivnom mišljenju o tome kako pišem i razlažem, a meni se čini da u mom prethodnom postu nisam bio dovoljno jasan i da sam krivo shvaćen. U ovoj oblasti ponešto znam i pominjući okruženje i kredit najmanje sam imao namjeru da bilo koga pravdam. Okruženje sam pomenuo u namjeri da ukažem na nepobitnu činjenicu da izdašnost svih izvorišta u ovom periodu drastično pada, a nenamjenski utrošen kredit kao propuštenu priliku (za duži period) da Vodovod Pale poboljša monitoring na vodovodnom sistemu i uspostavi kontrolu nad gubicima vode iz sistema. Kredit je bio prilika da se gubici vode sa utvrđenih cca 70% svedu na podnošljivih 30%. Danas bi Pale imale dvostruku količinu vode u odnosu na onu kojom trenutno raspolažu. Svi korisnici bi imali dovoljno vode i bilo bi nešto i za prodaju. Umjesto toga imamo situaciju kakvu imamo, vodi se basmislena polemika o tome hoće li Sarajevo, i u kojim količinama, kupovati vodu od Vodovoda Pale, hoće li Vodovod Pale opstai ako ne prodaje vodu Sarajevu i, kao vrhunac neshvatljivih poteza, prodajemo vodu Sarajevu po dvostruko nižoj cijeni od one koju plaćaju korisnici na Palama.To teško meže razumjeti bilo ko i slažem se sa Tvojom… Čitaj dalje »

Prvo obavjestite pa iskljucite a ne obratno…
S postovanjem korisnici koji sve to placaju…