Povratak filma u bioskopske sale

0

ISTOČNO SARAJEVO – Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo čini napore da vrati bioskopske predstave u Istočnom Sarajevu i time obraduje ljubitelje sedme umjetnosti, izjavio je Srni direktor Centra Nedeljko Zelenović. Zelenović je rekao da je u subotu i nedjelju, 6. i 7. aprila, planirana projekcija filma „Falsifikator“ Srđana Dragojevića u kome briljiraju glumci Branka Katić i Tihomir Stanić.


„Projekti kao što je u martu bio revija dugometražnih dokumentarnih filmova, te `Operacija kino` i projekcija filma `Falsifikator` su naš pokušaj da ponovo u grad vratimo bioskopske predstave“, kaže Zelenović.

On je dodao da će saradnja sa distributerom „Oskar filmom“ iz Banjaluke uroditi plodom i da će ljubitelji filmske umjetnosti ponovo imati mogućnost da na velikom platnu prate filmske hitove.

„Poslije veoma uspješnog projekta `Operacija kino`, koji se večeras završava projekcijom filma `Tabu` portugalskog reditelja Miguela Gomesa, a koji je naš Kulturni centar radio sa Sarajevo film festivalom, ove nedjelje nastavljaju se značajna kulturna dešavanja“, naveo je Zelenović.

On je rekao da Kulturni centar u srijedu i četvrtak, 3. i 4. aprila, za najmlađe ljubitelje pozorišta organizuje predstavu „Četiri čarobne reči“, u saradnji sa Udruženjem građana „Sunce“ iz Užica.

Zelenović je objasnio da se radi o interaktivnoj predstavi za djecu sa mnogo songova u kojoj se govori o pravim vrijednostima života, lijepom ponašanju i pravilnom ophođenju u svakodnevnim situacijama.

Za petak, 5. aprila, priprema se Veče humora i satire na kome će uz poznate aforističare nastupiti i svi oni koji znaju na pravi način ispričati, šalu, vic ili anegdotu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare