Povlastice za potencijalne investitore

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović izjavio je da su za potencijalne investitore omogućene povlastice kada je riječ o obavezama prema opštini, i do 50 odsto niže od predviđenih.

Božović je rekao Srni da privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta predstavljaju opredjeljenje menadžmenta opštine, te da je Skupština opštine donijela niz odluka koje su stimulativne za privredne subjekte, odnosno potencijalne investitore.

On je naveo primjer poslovne zone između mosta u Vojkovićima i mosta u Krupcu gdje ima oko 7.000 metara kvadratnih poslovnog prostora, a zaposleno je oko 170 radnika.

„Da su ove /skupštinske/ odluke dale efekta pokazuju i činjenice da se na tom potezu u ovom momentu grade tri poslovna objekta, dva proizvodnog karaktera i jedan uslužnog“, rekao je Božović.

On je ukazao i na dva privredna subjekta koji proširuju kapacitete, te dodao da sve to podrazumjeva zapošljavanje radnika, kao i da je siguran da će posao naći i nezaposleni sa područja grada Istočno Sarajevo.

Božović je istakao i podatak da na području grada Istočno Sarajevo postoji šest velikih preduzeća, od kojih su, nažalost, tri kladionice, što smatra poraznim za privredu Republike Srpske.

On je naveo da je, kada je riječ o infrastrukturi, prioritet nastavak izgradnje kanalizacione mreže na području mjesnih zajednica Vojkovići i Grlica, popločati šetalište u Dobrinji, te da su za određene projekte aplicirali kod različitih ammbasada u BiH i ministarstava Republike Srpske i BiH.

„U saradnji sa Ministarstvom za izbjeglice i raseljena lica BiH prošli smo projekat vodosnabdijebnje naselja Šerifići blizu entitetske linije“, rekao je Božović.

On je istakao i da će u državnom zatvoru, koji je izgrađen na području opštine, posao naći više od 200 ljudi, a uticaće i na poslovanje drugih javnih preduzeća koja će vršiti usluge prema ovoj ustanovi.

„Imali smo sreću da se na području opštine Istočna Ilidža realizuju velike investicije, kao što je izgradnja administrativnog centra Vlade Republike Srpske, zatvora, a sada i Bolnice Istočno Sarajevo“, naglasio je Božović.

Božović se nada da će u novoj bolnici posao naći najveći broj stručnjaka koji mogu odgovoriti na probleme u oblasti zdravstva.

Prema njegovim riječima, opština svake godine subvencioniše poljoprivredne proizvođače kada je riječ o plasteničkoj proizvodnji, proizvodnji jagoda, malina i nabavci poljoprivrednih mašina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare