Povelja opštine jednoj od najuspješnijih firmi u romanijskoj regiji

0
Povelja opštine jednoj od najuspješnijih firmi u romanijskoj regiji

SOKOLAC – Povelja opštine Sokolac biće dodijeljena firmi “Invest gradnja” koja se bavi proizvodnjom drvene ambalaže, odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine opštine.

Zlatne plakete biće dodijeljene Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac i Javnom komunalnom preduzeću “Sokolac”, a na prijedlog načelnika opštine Milovana Bjelice i Olimpijskom centru Jahorina.

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine biće uručene srebrne plakete, povodom Dana i slave opštine – 2. avgusta, odbojkaškom treneru Marku Obrenoviću, pčelaru Draganu Radoviću i proizvođaču mlijeka Davoru Orašaninu.

Zlatne značke biće dodijeljene učeniku generacije Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” Vladanu Vasiljeviću, učeniku generacije Onovne škole “Sokolac” Đorđu Kovačeviću, učesnicima 55. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara “Priboj 2018” i dobitnici nagrade na međunarodnom konkursu u Sloveniji Mariji Bojat.

Dobitnici srebrnih znački su istaknuti sportisti opštine Sokolac – odbojkašica Marija Batinić, karatista Tamara Drašković i atletičari – Aleksandar Lučić, Stefan Ćuković, Marko Lubarda i Sara Lučić.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je novinarima da ova lokalna uprava čini sve da poboljša život ljudi na području opštine uspostavljanjem novog ambijenta za privlačenje investitora, što je pokazala u saradnji sa susjednim opštinama i prekograničnom saradnjom.

On je istakao da je dodjelom Povelje, najvišeg opštinskog priznanja, firmi “Invest gradnja” donesena ispravna odluka koju će svaki građanin pozdraviti, jer je riječ o jednoj od najboljih firmi u romanijskoj regiji.

Bjelica je rekao da je sjedište firme “Invest gradnja” u objektu nekadašnje UNIS-ove Fabrike kotrljajućih ležaja, te da su investitori Velibor Lučić sa Pala i Mile Nogoštić sa Sokoca do sada su uložili oko četiri miliona KM i zaposlili gotovo 150 radnika.

“To je jedna od najuspješnijih firmi u regiji, koja izrađuje gotove proizvode za sigurno tržište, što je za svaku pohvalu – da sa ovih prostora idu finalni proizvodi od drveta, a ne poluproizvodi i obla građa, što je cilj svih naših razvojnih planova”, rekao je Bjelica.

Bjelica je naveo da vlasnici “Invest gradnje” planiraju dalja ulaganja i da je u toku izgradnja nove Fabrike za proizvodnju peleta u okviru ove firme, a u planu je i izgradnja većeg prostora za skladištenje i pogona za proizvodnju okova za ambalažu potrebnu namjenskoj industriji, čime će obezbijediti oko 50 novih radnih mjesta.

On je najavio da će iz svoje nadloženosti povodom Dana opštine dodjeliti nagrade po jednom privrednom preduzeću, uspješnom sportisti, penzioneru i naučnim radnicima.

Bjelica je dodao da će zahvalnice opštine Sokolac biti uručene i članovima ekipe koje je pratila djecu sa područja opštine na besplatnu školu skijanja na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments