Povećati sredstva za zapošljavanje boračkih kategorija

0

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina reko je Srni da je potrebno doraditi postojeće projekte podsticaja zapošljavanja i samozapošljavanja demobilisanih boraca i djece poginulih boraca, a sredstva povećati, kako bi bili atraktivniji za ove kategorije.

Nakon današnjeg radnog sastanka predstavnika Boračke organizacija Pale, lokalne zajednice i direktora preduzeća sa područja ove opštine, Parađina je istakao da 5.000 KM nije dovoljno za samozapošljavanje djece poginulih boraca.

“Tražimo od resornog ministarstva da se donesu podzakonski akti kojima bi se javni sektor obavezao da prilikom zapošljavanja prednost imaju boračke kategorije i da poštuju zakon da na 16 zaposlenih imaju jednog invalida”, rekao je Parađina.

On je istakao da boračke kategorije traže od lokalnih vlasti da u budžetima, shodno svojim mogućnostima, planiraju podsticajna sredstva za zapošljavanje boračkih populacija po prioritetima boračke organizacije.

Parađina je naglasio da je se zapošljavanje vrši po partijskoj liniji i da se ne daje prednost borcima i djeci poginulih boraca, kojih je više od 30 na evidenciji paljanskog Biroa Zavoda za zapošljavanje Srpske.

“Očekujemo da dođemo do dijaloga i da šefovi partija pokažu više razumijevanja za zapošljavanje boračkih kategorija”, rekao je Parađina.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments