Povećati minimalne penzije

0

Srpska demokratska stranka najavila je da će u okviru penzione politike, ako dođe na vlast, povećati minimalne penzije u okviru penzione politike i omogućiti penzionerima da ne plaćaju participacije i da ne čekaju mjesecima na preglede.


Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević istakla je na Palama na tribini o temi „Penziona politika za dostojanstvo i pristojan život penzionera“ da 45.000 penzionera u Republici Srpskoj sada živi od 146 KM penzije i da se minimalne penzije mogu povećati.

Ona je istakla da su penzioneri cijeli život plaćali zdravstveno osiguranje i da je „vrijeme da ova država vrati dug koji ima prema njima“.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da je sada najpotrebnije sanirati Fond PIO od kratkoročnih i dugoročnih obaveza, odnosno sanirati njegov deficit.

„Frapantan je podatak da je u Republici Srpskoj u proteklom mjesecu penzionera bilo 7.000 više nego radnika“, naveo je Govedarica i naglasio da je u narednom periodu potrebno uraditi socijalnu kartu svih penzionera, jer u toj populaciji postoje ogromne razlike.

Predsjednik PUP-a Ilija Stevančević ukazao je na to da su sadašnje penzije u Republici Srpskoj najniže u Evropi i da će u koaliciji sa SDS-om pokušati da riješe određene probleme i vrate čast i dostojanstvo tih ljudi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments