Povećan broj pacijenata zbog uboda krpelja

0
Povećan broj pacijenata zbog uboda krpelja

ISTOČNO SARAJEVO – U hitnoj službi Doma zdravlja Istočno Novo Sarajevo povećan je broj pacijenata koji su zatražili pomoć zbog uboda krpelja, rekao je specijalista opšte medicine u ovoj zdravstvenoj ustanovi Zoran Krstović.

„Nevjerovatno je koliko pacijenata imamo u posljednju vrijeme. Svima koji imaju ovaj problem savjetujem da dođu kod nas da bi im na stručan način odstranili krpelja. Nažalost, neki to sami rade, pa nam zbog toga naprave problem. Desi se da pacijenta moramo slati i hirurgu“, objasnio je Krstović.

On je upozorio stanovnike da zbog najezde krpelja dobro paze da ne dođu u dodir sa njima tokom boravka u prirodi.

Krstović je naveo da se stanovnici Istočnog Sarajeva, posebno hronični bolesnici, uglavnom pridržavaju savjeta o ponašanju za vrijeme velikih vrućina i sparina.

„Uvijek ima srčanih bolesnika, pacijenata sa povišenim krvnim pritiskom, šećernom bolesti, kao i drugim hroničnim oboljenjima, ali njihov broj nije povećan u odnosu na prethodni dio godine. Oni se pridržavaju naših savjeta što nama olakšava rad“, naveo je Krstović.

On je hroničnim bolesnicima ponovo preporučio da bez velike potrebe ne izlaze napolje u najtoplijem dijelu dana, a ukoliko moraju, da se adekvatno obuku, zaštite šeširom i obavezno ponesu flašicu sa vodom.

Krstović je naveo da su kod djece evidentirani pojedinačni slučajevi povišene temperature i stomačnih tegoba što, za sada, nije zabrinjavajuće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments