Povećan broj pacijenata za 10 odsto

0

U Domu zdravlja Pale usljed visoke temperature vazduha povećan je broj pacijenata koji traže pomoć zbog stomačnih virusa, alergijskih problema, ujeda insekata, kao i hronični bolesnici, rekla je Srni pomoćnik direktora za medicinska pitanja u ovoj ustanovi Mlađenka Dragaš. Dragaševa je istakla da je u toku ove sedmice povećan broj pacijenata za oko 10 odsto u odnosu na prethodni period.

„Svima preporučujemo da u jutarnjim časovima dobro rashlade kuću, a onda zatvore prozore i navuku zavjese kako bi zadržali svježinu u prostoriji“, kazala je ona.

Dragaševa preporučuje da građani, ukoliko je previše vruće i smanjena koncentracija vlage, pokvase plahte i prebace preko vrata kako bi se povećala vlažnost vazduha.

Prema njenim riječima, zbog visoke temperature vazduha preporučuje se da svi, a posebno hronični bolesnici, izbjegavaju izlazak iz stanova od 10.00 do 19.00 časova, a u slučaju da izlaze da zaštite glavu šeširom i oblače odjeću od prirodnih materijala, unose dosta vode i konzumiraju laganiju hranu kao što je voće, povrće i bijelo meso.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare