Povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama

0

MILIĆI – Iz Doma zdravlja „Sveti Nikola“ u Milićima danas je saopšteno da je u toj ustanovi u proteklih nekoliko dana primijetan povećan broj pacijenata sa stomačnim tegobama, koji se javljaju porodičnom ljekaru.
LJekar porodične medicine u Domu zdravlja Tanja Sušić izjavila je Srni da je samo tokom jučerašnjeg dana 16 pacijenata zatražilo ljekarsku pomoć, žaleći se na pomenute tegobe, te da su nakon primljene infuzije upućeni na kućno liječenje.

„Stomačni virus obično izazivaju grupe entero-virusa i oni mogu da se unesu vodom, preko prljavih ruku, kao i voćem ili povrćem. U ovom trenutku nemamo informaciju šta je uzročnik tih tegoba“, rekla je Sušićeva.

Ona je dodala da se pacijenti žale na povraćanje, proliv, bolove u stomaku i malaksalost, te da se poslije dobijene terapije upućuju na kućno lečenje uz propisane terapijske mjere – mirovanje, dijetalnu ishranu i upotrebu probiotskih preparata.

Direktor Komunalnog preduzeća u Milićima Marko Bibić isključio je mogućnost da je voda iz gradskog vodovoda uzročnik ove stomačne zaraze, ističući da su posljednje analize vode pokazala njenu bakteriološku ispravnost.

Milićki Dom zdravlja je u oktobru prošle godine proglasio epidemiju zaraznih bolesti u toj opštini zbog povećanog broja pacijenata sa stomačnim tegobama, koja trajala desetak dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare