Povećan broj pacijenata sa blagim simptomima anksioznosti

1

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik Centra za mentalno zdravlje u Istočnom Sarajevu Slobodan Nogo izjavio je Srni da je broj pacijenata u Centru za 50 odsto povećan u odnosu na period prije epidemije virusa korona, kao i da im se uglavnom obraćaju sredovječni ljudi, zabrinuti i u neizvjesnosti, te sa blagim simptomima anksioznosti i depresije.

„Glavna problematika uglavnom se odnosi na preplavljenost teorijama zavjere u vezi sa pandemijom što povećava napetost. U neku ruku je i normalno da je čovjek napet kada se nalazi u neizvjesnosti. Strah koji se tom prilikom javlja je normalan i treba nas podstaći da budemo oprezni“, naveo je Nogo.

Prema njegovim riječima, nije bilo puno potrebe za hospitalizacijama, osim nekoliko hroničnih pacijenata sa pogoršanim zdravstvenim stanjem, ali se sve uglavnom rješavalo ambulantno.

„BiH, kao i svijet, nalaze se u krizi, a to ne mora značiti nešto loše, kriza može biti i šansa za nešto bolje. Sve zavisi kakvo značenje pridajemo krizi. Ako razmišljamo da učinimo ovaj svijet boljim, onda ćemo duhovno profitirati i biće naravno manje duševnih poremećaja“, istakao je Nogo.

Nogo savjetuje građanima da se vode mišlju kako pomoći bližnjima i da u tome uživaju.

On je napomenuo da je stručno i profesionalno osoblje u Centru za mentalno zdravlje Istočno Sarajevo na raspolaganju svaki radni dan korisnicima, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Све се питам није ли то заправо и циљ овог масовног слуђивања људи?