Povećan broj kvarova na srednjenaponskim dalekovodima

1

U posljednja 24 časa, zbog snježnih padavina, evidentiran je povećan broj kvarova na srednjenaponskim dalekovodima kojima gazduje „Elektrodistribucija“ Pale, a situacija je najteža u Čajniču jer je cijela opština bez struje, rekao je Srni Božidar Divčić iz dispečerskog centra ovog preduzeća.

Divčić je rekao da su prekidi u isporuci električne energije evidentirani na dalekovidima u opštinama Rogatica, Čajniče, Kalinovik, Sokolac, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Višegrad i Novo Goražde.

„Najteža situacija je u Čajniču gdje je kompletna opština bez struje. Sve raspoložive ekipe su na terenu i trude se da što prije otklone kvarove. Na području opštine Novo Goražde imamo kvar gdje i rezervni napon nije u funkciji, a on napaja opštinu Čajniče“, objasnio je Divčić.

On je dodao da su sve ekipe preduzeća „Elektrodistribucija“ na terenu i da ulažu maksimalne napore da otklone kvarove na dalekovodima, ali da otežavajuću okolnost predstavlja nepristupačan teren.

Prema njegovim riječima, jači udari vjetra prouzrokuju pretežno padanje šumskog rastinja na dalekovode, što izaziva kvarove, ali radnici nastoje da mehanizacijom i terenskim vozilima priđu lokaciji.

„Kada je riječ o nepristupačnom terenu, svaka pomoć lokalnih opština i sredina u smislu čišćenja tih puteva je dobrodošla, jer ćemo tako ubrzati naše aktivnosti na otklanjanju kvarova“, naglasio je Divčić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Kako se upravlja i (NE)ulaže u elektro mrežu, pravo je čudo da distributivno područje Pala, ikako ima struju?