Povećan broj korisnika socijalnih naknada

0

MILIĆI – Pravo na stalnu socijalnu pomoć na području Milića u prošloj godini ostvarila su 43 korisnika, što je za dva više nego 2017. godine, a kao razlog povećanja broja korisnika prava iz oblasti socijalne zaštite iz Centra za socijalni rad navode loš materijalni status stanovništva, posebno starije populacije.

Direktor milićkog Centra za socijalni rad Vladan Trivković rekao je Srni da je iz godine u godinu uočljiv trend povećanja broja korisnika.

“Pretpostavljam da su razlozi za to starenje populacije i da je trend odlaska radno sposobnog stanovništva doveo do toga da više nema ko da brine o starijim licima, pa su oni, htjeli to ili ne, upućeni na to da se obrate nama za pomoć”, rekao je Trivković.

On je dodao da je u protekloj godini dodatak na tuđu njegu i pomoć primalo 204 korisnika, što je za 10 odsto više nego u 2017. godini.

Trivković je objasnio da se dodatak za pomoć i njegu drugog lica isplaćuje u dvije kategorije koje su definisane funkcionalnim stanjem korisnika i nivoom potrebe za tuđom njegom.

U milićkom Centru evidentirano je 67 korisnika iz prve funkcionalne grupe, čiji je dodatak 166,20 KM, dok je iz druge socijalne grupe, čiji je dodatak upola manji, evidentirano 137 korisnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments