Povećan broj korisnika regresiranog dizel goriva

1

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac 431 poljoprivredno gazdinstvo i jedan pravni subjekat preuzeli su od kraja marta ukupno oko 348.300 litara regresiranog dizel goriva, a broj korisnika je za 81 veći nego lani, rekli su Srni u Poljoprivrednoj službi opštine Sokolac.

Viši stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Slaviša Knežević naveo je da su ove godine individualni poljoprivrednici mogli preuzeti na pumpama ukupno 290.370 litara regresiranog dizela za 2.903 hektara obradive površine.

On je dodao da je „TC Zona“, odnosno farma „Romanija“ na Sokocu koja posluje u sastavu ove banjalučke firme, preuzela 57.900 litara goriva za 579 hektara zemljišta.

„Ove godine povećan je broj gazdinstava koja su preuzela regresirano gorivo za poljoprivredne radove, jer zbog epidemiološke situacije nisu bili obavezni da odmah uplate doprinose, kao i iznos za protivgradnu zaštitu“, rekao je Knežević.

On je podsjetio da je prošle godine ukupno preuzeto 197.700 litara, dok su ove godine individualni poljoprivrednici preuzeli 290.370 litara goriva.

Prema njegovim riječima, svi koji su do 15. maja ažurirali podatke u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ ostvarili su pravo na regresirano gorivo za poljoprivredne radove.

Iz Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Srpske ranije je saopšteno da je preuzimanje regresiranog goriva počelo 30. marta i da će trajati do 30.oktobra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prevara, pljačka