Potvrde za regresirano gorivo preuzelo više od 200 poljoprivrednika

0

SOKOLAC – Na Sokocu su do sada 243 poljoprivrednika ažurirala podatke o svojim gazdinstvima i ostvarila pravo na regresirano dizel gorivo u ukupnom iznosu 241.000 litara, rekla je Srni samostalni stručni saradnik za oblast poljoprivrede u opštini Sokolac Rada Zoranović.

Ona je dodala da su do sada za više od 200 poljoprivrednika izdate potvrde u ovoj službi na osnovu kojih mogu preuzeti regresirano gorivo do kraja oktobra na pumpama “Nestro” i “Nešković”.

Zoranovićeva je navela da je preuzimanje goriva za poljoprivredne radove na imanju počelo 30. marta, te da je poljoprivrednicima odobreno po 100 litara dizela po hektaru obradive površine.

Ona je podsjetila poljoprivrednike sa područja opštine Sokolac da treba da ažuriraju podatke o svojim gazdinstvima u Agenciji za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/ i da izmire obaveze za protivgradnu zaštitu i doprinose do 15. maja, kako bi ostvarili pravo na regresirano gorivo i druge vidove podsticaja od Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Sokolac srce Romanije)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments