Potrošeno 11,5 miliona KM u osam dana: U Palama se troši više nego u Trebinju, evo gdje je Banjaluka

3

U samo osam prazničnih dana u opštini Pale potrošeno je više od 11,5 miliona KM, a što je dva puta više nego, recimo, u Trebinju – saznaje Srpskainfo.

Razlog je jednostavan, a riječ je o punim kapacitetima u Olimpijskom centru „Jahorina“ koji se nalazi u opštini Pale.

Po podacima Poreske uprave Republike Srpske, od 30. decembra prošle godine do 6. januara ove godine evdidntirano je oko 11,5 miliona KM prometa posredstvom fiskalnih kasa u Palama. U istom periodu prošle godine taj promet je iznosio oko 7,7 miliona KM, što znači da je u ovoj maloj opštini potrošnja povećana za oko četiri miliona KM.

Kako je za Srpskainfo rečeno u Poreskoj upravi RS, u ovom periodu evidentirano je ukupno oko 225,7 miliona KM prometa u maloprodaji u cijeloj Republici Srpskoj. Taj promet je iznosio oko 192,2 miliona KM od 30. decembra 2020. do 6. januara 2021. godine.

U najvećem gradu Republike Srpske, u Banjaluci, zvanično je u ovih proteklih osam prazničnih dana potrošeno oko 53,9 miliona KM što je rast za oko 2,4 miliona u odnosu na godinu prije.

(www.palelive.com / Srpskainfo – Tijana Grujić / Foto: OC Jahorina)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Interesantno…. nema podataka koliko su naplatili boravišnih taksi, koliko parkinga na istoj toj Jahorini. Toliko od transparentnosti.

Sve je skuplje, zato je i više potrošeno, nije to nikakav napredak.

Teško da će išta od toga završiti u budžetu opštine Pale! Sve to ode za BL.