Potrebno izraditi strategiju o bezbjednosti saobraćaja

8

Načelnik opštine Pale Boško Jugović razgovarao je danas sa direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Novicom Krunićem o izradi strategije o bezbjednosti saobraćaja i unapređenja bezbjednosti na području ove lokalne zajednice.

Jugović je rekao novinarima da je cilj sastanka da bude poboljšana bezbjednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Pale.

Prema njegovim riječima, do sada je urađen niz koraka – u prvoj fazi donesena je odluka o bezbjednosti saobraćaja za koju je Agencija dala saglasnost, te formiran Savjet za bezbjednost.

„Pale su grad mladosti, đaka, učenika, studenata koje moramo da zaštitimo. Saobraćaj na ovim dionicama je jako frekventan, tako da moramo obezbijediti radarske sisteme i sve ostalo što će doprinijeti bezbjednosti učesnika u saobraćaju“, naveo je Jugović.

Jugović je pohvalio rad Policijske stanica za bezbjednost saobraćaja Pale, koja je dala veliki doprinos na bezbjednosti saobraćaja u ovoj lokalnoj zajednici.

Krunić je rekao da će Agencija dati prijedloge za rješavanje situacije u saobraćaju u narednom periodu, te da je prvi korak da bude snimljeno aktuelno stanje bezbjednosti saobraćaja.

On je istakao da su Pale opština u razvoju, grad mladosti i turizma sa dosta frekventnim saobraćajem.

„Pohvalio bih pješačku zonu, o kojoj svi pričaju i koja se lijepo razvija. Sada u gradu treba da pravimo dinamičke tokove za saobraćaj i vozila“, dodao je Krunić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
8 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ovo je jako bitno. Kod OS Pale se nepropisno zaustavljaju vozila koja dolaze po ucenike i na taj nacin ugrozavaju saobracaj, a i samu djecu. Trotoar uz magistralni put kojim djaci idu u školu je nezasticen, te se lako moze desiti da neko od djece uz malo gurkanja zavrsi na kolovozu.

Prvi korak je napraviti trotoar širi od jednog metra pa onda možemo da pričamo.

sve se zavrsava na dokumentima odlukama i strategijama a kad izbacite zgradu do pola trotoara pa ljudi moraju izlaziti na ulicu ne bi li zaobisli zgradu to nije ugrozavanje sigurnosti sram vas bilo

Urbanizam nam je uzasan.Koji mozak dozvoli da sd pravi zgrada bez parkinga i to ne samo jedna. Uskoro ce Pale liciti na favelu

Prvi korak jeste da promjenite sijalice na semaforima, nije skupo, valjda ima neko da zna sijalicu ,,privrnut“.

Тротоар да насеља Репца (Душаново) би повећао безбједност великог броја пјешака који свакодевно пјешаче из и до тог насеља.

Pod hitno treba napraviti trotoar prema gradskom groblju Bare !!!

Najjaci je ovaj sto je naopako okrenuo brnjicu, valjda pridrzava podbradak da mu ne padne dolje