Potrebni investitori za renoviranje šest hotela na Jahorini

0

Na sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo koja je održana juče zaključeno je da je potrebno održati tematsku sjednicu o situaciji u privredi na području grada, te apelovati da Vlada Republike Srpske nađe investitore za šest hotela na Jahorini koji su u katastrofalnom stanju, a čijim bi renoviranjem bilo otvoreno najmanje 500 novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je novinarima da bi u renoviranje hotela „Jahorina“, „Bistrica“, „Košuta“, „Rajska dolina“, „Mladost“, „Šator“ trebalo uložiti više od 100 miliona KM, da bi ti objekti bili kao prije rata.

On je naglasio da je turizam centralna tema i jedna od najvažnijih privrednih grana ovog grada jer postoje kapaciteti, posebno Olimpijski centar „Jahorina“.

Vuković je naveo da bi tematska sjednica bila održana sa predstavnicima resornog ministarstva, Privredne komore i Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, univerziteta, srednjih i osnovnih škola, u vezi sa obrazovanjem kadrova potrebnih privredi.

On je rekao da ga je gradska Skupština obavezala da u kontaktu sa resornim ministarstvom, Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, opštinom Pale i drugima bude nađen način za osnivanje ambulante porodične medicine na Jahorini zbog velikog broja turista u zimskom, a u skorije vrijeme i u ljetnom periodu.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo šef Kluba odbornika SDS-a Nenad Samardžija rekao je da je privreda grada dosta zadužena, negdje oko 760 miliona KM, da su potraživanja ogromna, te da bi trebalo nalaziti povoljnije vidove kreditiranja i obezbijediti povoljnije izvore finansiranja za privredu i potencijale kojima raspolaže grad.

Samardžija je ukazao da nije dobar način korišćenja prirodnih resursa jer su tu zabilježeni veliki gubici, posebno Olimpijskog centra „Jahorina“, koji nije u mogućnosti da vraća kredite.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Istočno Sarajevo bilo je riječi i o izgradnji centralnog spomenika svim Srbima, borcima i civilima, sa područja Sarajevsko-romanijske regije koji su poginuli u proteklom ratu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare