Potrebna veća finansijska podrška

0

Služba Civilne zaštite opštine Pale pruža pomoć u najrazličitijim oblicima ugroženosti stanovništva i okoline, ali je za njenu maksimalnu spremnost potrebna veća finansijska podrška, ocijenio je danas rukovodilac paljanske Civilne zaštite Dragan Elek.

Elek je rekao da je Civilna zaštita opštine Pale spremna da pruži pomoć u različitim situacijama.

„U nekim smo potpuno spremni, a za neke nedostaju sredstva i obučenost“, istakao je Elek na predstavljanju aktivnosti službe Civilne zaštite opštine Pale povodom obilježavanja 1. marta – Međunarodnog dana Civilne zaštite.

Podsjećajući da je zakonska obaveza izdvajanje dva odsto budžetskih sredstava opštine za Civilnu zaštitu, od čega je polovina namijenjena za opremanje i obučavanje, Elek je upozorio da posljednjih godina ova služba iz budžeta opštine Pale za navedene namjene nije dobila ništa.

„S obzirom na to, zadovoljan sam stanjem u službi“, zaključio je Elek.

Načelnik opštine Pale, koji je po dužnosti i komandant Štaba opštinske Civilne zaštite, Boško Jugović obećao je podršku ovoj službi da bi bili poboljšani uslovi rada i obezbijeđena potrebna materijalna sredstva.

„Želja nam je da budemo što spremniji u slučaju različitih situacija u kojima je potreban angažman Civilne zaštite“, rekao je Jugović.

Na prigodnoj svečanosti emitovan je film o dosadašnjim aktivnostima Civilne zaštite opštine Pale i uručene zahvalnice pojedincima i kolektivima za doprinos radu ove službe.

Zahvalnice su dobili LJubomir Božović, Jelena Petrović, Stojan Rističević, Gorska služba spašavanja „Jahorina“, te preduzeća „Majneks“, „Milkus“ i „Velike šume“.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/dan-civilne-zastite-mart-2017/] width=[87] height=[87] title=[Potrebna veća finansijska podrška] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare