Potrebna stalna komunikacija sa ministarstvima Srpske

0

SOKOLAC – Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković istakao je danas nakon sastanka sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom da postoji potreba za stalnom komunikacijom sa ministarstvima u Vladi Srpske da bi se riješili problemi u ovoj opštini.
„Tražimo malo bolju komunikaciju, češće viđanje i više razumijevanja u rješavanju problema u opštini“, rekao je Vuković danas na Sokocu, gdje je boravio u okviru posjete opštinama koje čine gradsku zajednicu.

On je naveo da je opština Sokolac u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, koje ima određenih ingerencija i može pomoći ovoj lokalnoj upravi, ali da je potrebna i stalna komunikacija sa Ministarstvom finansija Srpske.

„Ovdje postoje budžetski problemi koje treba rješavati, a postoji i zahtjev za kreditno zaduženje koje treba da sanira likvidnost opštine“, ocijenio je Vuković.

Prema njegovim riječima, potrebno je i razumijevanje Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, s obzirom na to da postoje finansijski problemi i u Domu zdravlja Sokolac, ali i pomoć svih drugih ministarstava, s ciljem da se Vladi Srpske približe problemi lokalnih zajednica.

„Opštini Sokolac potrebna je pomoć republičke i gradske vlasti, jer treba da imamo osjećaj za jednu sredinu koja je objektivno u teškom stanju kada je riječ o likvidnosti budžeta“, ocijenio je Vuković.

On je pohvalio energiju načelnika opštine Sokolac i lokalnog Odjeljenja za razvoj, kao i svih zaposlenih u lokalnoj upravi koji se trude da poprave stanje u ovoj lokalnoj zajednici, navodeći da su vidljivi pomaci i da su riješeni mnogi problemi u nekadašnjim javnim preduzećima.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da je Grad Istočno Sarajevo u mnogim projektima komunalne infrastrukture podržao opštinu, navodeći kao primjer i projekat oživljavanja Centra za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u brdsko-planinskom području na Majdanima, koji je od velikog značaja ne samo za opštinu, nego cijelu Republiku Srpsku i BiH.

On je naveo da je Vukovića upoznao o planovima lokalne uprave, projektima čija je realizacija u toku i posebno o teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalazi opština Sokolac i institucije ove lokalne zajednice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare