Potrebna čvršća saradnja policije i škola

0

Na sastanku predstavnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo sa direktorima i pedagozima osnovnih i srednjih škola na Palama i u Istočnom Sarajevu razmatrana je mogućnost jače međusobne saradnje škola i policije, te drugih nadležnih institucija. Portparol CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić izjavila je Srni da su juče i danas održani sastanci predstavnika Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju sa direktorima škola na Palama i u Istočnom Sarajevu, te da je fokus bio na nedavnim nemilim događajima, odnosno ubistvu maloljetnice, tuči maloljetnika i slučaju učenika koji je donosio i prodavao municiju u školi.

“Bilo je riječi i o potrebi održavanja edukativih predavanja učenicima, te o temama koje bi bile obrađene na tim predavanjima”, dodala je Tešićeva.

Ona je najavila da je predviđeno da pripadnici Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju u narednom periodu održe sastanke sa direktorima i pedagozima osnovnih i srednjih škola u svim opštinama koje su u nadležnosti CJB Istočno Sarajevo.

Pripadnici Odsjeka za maloljetničku delinkvenciju CJB Istočno Sarajevo održali su u SŠC “Gimnazija i srednja stručna škola” u Istočnom Novom Sarajevu održali učenicima predavanje “Prevencija vršnjačkog nasilja i maloljetničke delinkvencije”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments